Mare Koit istutas nimipuu Wiedemanni keeletammikusse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Mare Koitu assisteeris laureaadi nimitamme istutamisel keeletammikusse Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Mare Koitu assisteeris laureaadi nimitamme istutamisel keeletammikusse Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Foto: Ain Liiva

Väike-Maarjas pühendati eilne päev eesti keelele: Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna tänavune laureaat Mare Koit istutas keeletammikusse nimipuu ning konverentsil kõneldi keelest ja arvutist, keeletehnoloogiast ning selle rollist inimeste mõistmisel.

Väike-Maarja lapsed andsid rahvalauluga tammele kasvujõudu, kui Mare Koit, üks eesti arvutilingvistika ja keeletehnoloogia peamisi alusepanijaid, Tartu ülikooli emeriitprofessor, sättis puukese juurtele mulda ning kastis seda hoole ja armastusega. “Mul on suur au kuuluda nii väärikasse seltskonda, kes on pälvinud Wiedemanni keeleauhinna. Olen väga tänulik,” lausus Mare Koit.

Emakeele Seltsi esimees, aastal 2020 Wiedemanni keeleauhinnaga pärjatud Helle Metslang märkis, et viis sihti, mida auhind väärtustab – eesti keele uurimine, õpetamine, korraldamine, propageerimine ja kasutamine –, toetuvad keeletehnoloogiale. “Mare Koit on pannud aluse sellele, et meil tänapäeval on uued võimsad võimalused nii eesti keele uurimiseks, õpetamiseks, korraldamiseks, propageerimiseks kui ka kasutamiseks,” rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles