Tamsalus avaneb võimalus vaadata korraga kõiki Shakespeare’i teoseid

Kärt Devaney
Copy
Kuressaare teater mängib lavastust “Shakespeare’i kogutud teosed” tuleval teisipäeval Tamsalus.
Kuressaare teater mängib lavastust “Shakespeare’i kogutud teosed” tuleval teisipäeval Tamsalus. Foto: Kuressaaare Teater

Teisipäeval, 27. septembril algusega kell 19 mängib Kuressaare teater Tamsalu kultuurimajas lavastust “Shakespeare’i kogutud teosed”. Vaatajale lubatakse lähedale tuua kõik Shakespeare’i teosed (lühendatult) ja ühe teatriõhtuga ning sealjuures pakkuda sama palju nalja, kui on püstijalakomöödias.

“Mõnes teatris ikka mängitakse mõnda Shakespeare’i näitemängu – “Hamletit” või “Romeot ja Juliat”, vahel jõuab ka mõni Shakespeare’i komöödia lavale. Seda on vähe ja just seetõttu oleme võtnud eesmärgiks mängida ühe õhtuga ära kogu Shake­spea­re’i looming ehk suure meistri kõik näidendid, mida on rohkem kui 30, ja lisaks 154 sonetti,” tutvustab teater humoorikat tükki.

“Georg Meri tõlkes on eestikeelne Shakespeare’i väljaanne 1791 lehekülge pikk ja kaalub umbes kolm kilo. Selleks, et nii suur hulk kirjanduslikku materjali vaimu ei murraks, oleme seda lühendanud ja pannud arusaadavasse keelde tänasele Eesti teatrivaatajale.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles