Käsipallurid alustasid kodus Balti liigat leedulaste vastu viigi ja võiduga

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Vahur Oolup (viskel) kannab jätkuva eduga Tapa rünnakuraskust.
Vahur Oolup (viskel) kannab jätkuva eduga Tapa rünnakuraskust. Foto: Marie-Johanna Kippar

Käsipalli Balti liigas pandi sellel nädalavahetusel pall mängu. Lisaks viigile sai SK Tapa/N.R. Energy kirja ülekaaluka võidu.

Esimeseks mänguks oli SK Tapa/N.R. Energy meeskonnale külla sõitnud leedulaste klubi VHC Šviesa, kes eelmisel aastal oli tulnud Leedu meistriks. Koduvõistkond suutis tugevatele leedukatele tõsise lahingu anda. Teisel poolajal vahe üle ühe värava valdavalt ei läinud, ja kui napp minut enne kohtumise lõppu pääses Tapa kahe väravaga juhtima, tundus rohkearvulisele ja maruliselt kaasa elavale publikule, et nüüd tuleb võit ära.

Vastased viskasid seitsme meetri karistusviskest vahe minimaalseks ja siis otsustas Tapa meeskonna ülikogenud väravavaht Mikola Naum üheväravalises eduseisus minna vastaste värava alla lahtiviset korraldama. Tavaliselt kasutatakse sellist lüket kaotusseisus olles, kui aeg hakkab otsa saama ja tahetakse arvulist ülekaalu tekitada. Seekord asi aga paraku ei lõppenud väravaga ja tapalased ei jõudnud leedukate kiirrünnakule vastuseks korralikku kaitset paika saada ning nii tuligi kohtumise lõpuks tunnistada viiki 30:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles