Rakvere vald tõstab esimest korda kõigi oma töötajate palku

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavalitsuse kõigile töötajatele terendab palgatõus.
Rakvere vallavalitsuse kõigile töötajatele terendab palgatõus. Foto: Elmo Riig

Rakvere vallavalitsuse ja allasutuste umbes 250 töötaja keskmine kuutasu on praegu umbes 1600 eurot. Riigi ja teiste omavalitsuste tekitatud palgasurve sundis vallavõime vaatama üle kõigi töötasud.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rääkis, et seni pole niinimetatud büroost keegi veel palga pärast lahkunud, küll aga on vihjatud, et naaberomavalitsus pakkus paremat töötasu. "Sellised üleostmised on muutunud juba tavalisteks," sõnas Nõlvak. Tema hinnangul peavad kõik omavalitsused muretsema oma töötajate heaolu eest. "Kui tahavad, et neile tööinimesi jääks," põhjendas vallajuht.

Teine palgasurve tuleb Nõlvaku sõnul riigilt ja on seotud õpetajate töötasu tõusuga. Nõlvaku ütlusel on tekkimas olukord, kus mõni pedagoog saab kooli direktorist rohkem palka. See on tingitud asjaolust, et riik maksab palka ainult õpetajatele, koolijuhtide töötasu on omavalitsuste pädevuses. Samuti peavad omavalitsused leidma raha õppeasutuste abipersonali töötasudeks. Nõlvak tõi näiteks sotsiaalpedagoogid, psühholoogid, logopeedid, kooli abipersonali. "Nende töötasu peab omavalitsus leidma oma eelarvest," nentis Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles