220 eurot otse prügikasti – kuidas seda vältida?

Merly Raudla
Copy
Enne poodi minekut vaata üle, mis toiduained on juba külmikus, sügavkülmas, kapis, sahvris või keldris olemas.
Enne poodi minekut vaata üle, mis toiduained on juba külmikus, sügavkülmas, kapis, sahvris või keldris olemas. Foto: Arvo Meeks

29. septembril tähistatakse rahvusvahelist toiduraiskamise vähendamise päeva. See on hea aeg, et läbi mõelda oma kodune tarbimine. Nutika plaanimise ja külmiku korrastamisega säästab nii rahakotti kui ka loodust.

Iga kolmas kotitäis toitu, mille Eesti inimesed kauplustest koju viivad, leiab tee prügikasti. Igas majapidamises läheb nii aastas keskmiselt raisku 63 kg toitu, mille väärtus on ligikaudu 220 eurot.

"Hindade kallinemise ja energiakriisi tõttu peame väga hoolikalt läbi mõtlema, kuidas saame vähendada oma igapäevaseid kulusid," sõnas keskkonnaminister Madis Kallas. Üks lihtne viis, kuidas mitusada eurot kokku hoida, on jälgida, et me kodus asjatult toitu ära ei viskaks – ostame pigem vähem, tarbime lõpuni ning vajadusel anname ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles