Sügisnäitus uurib väljendit "parim enne"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Galerii sügisnäitus uurib, mis ja kuidas on maailmas "parim enne".
Rakvere Galerii sügisnäitus uurib, mis ja kuidas on maailmas "parim enne". Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaa kunstnike sügisnäitus Rakvere Galeriis tuleb teemal "Parim enne", et osutada ühiskonnas toimuvale, maailmas aset leidvatele muutustele ja pidevale tõe otsimisele.

Galerii eestvedajad Riho Hütt ja Raivo Riim kutsuvad kunstnikke üles kriitiliselt enda ümber vaatama ja silma hakkavale reageerima värvis ja närvis – otsima "parimat enne".

Galeriimeeste sõnul on praegusel tarbimisajastul "parim enne" eriti tähtis, sest aina enam tekib seda, mis võib otsa saada või muutuda ruttu kasutuskõlbmatuks. Näiteks loodus – mets, vesi, õhk. Iga päev kaob maailmast mõni looma-, linnu- või taimeliik. Toidu ületootmine tingib toidu raiskamise ja ära viskamise. Tänased kiirmoe esemed on juba homme praht. Inimsuhted devalveeruvad, igal sammul valitseb noorusekultus, vananev põlvkond kuulub mahakandmisele.

"Kogu maailm vaevleb "parim enne" probleemi käes, ka Rakvere. Sügisnäitusega "Parim enne" uurime, kas äkki meie oma linna- ja vallavalitsejate "parim enne" on juba möödas," lausus Riho Hütt.

Sügisnäitusega kutsuvad galeristid maakonna kunstnikke üles vaatama maailma enda ümber lähemal ja kaugemal, kodus ja võõrsil ning mõtisklema, kas ja kuidas saab iga päevaga "parim enne" meie ümber otsa või algab uuesti.

Sügisnäitus avatakse 11. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles