Päästeteenistus kiitis Tapa gümnaasiumi ja lasteaia nutikaid lahendusi

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Ida päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo peainspektor Raili Lanno (vasakul) ja inspektor Helen Arukaev kuulavad Tapa lasteaia Vikerkaar direktori Lii Jairuse (keskel) selgitusi automaatse tulekahjusignalisatsiooni süsteemi kohta.
Ida päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo peainspektor Raili Lanno (vasakul) ja inspektor Helen Arukaev kuulavad Tapa lasteaia Vikerkaar direktori Lii Jairuse (keskel) selgitusi automaatse tulekahjusignalisatsiooni süsteemi kohta. Foto: Toomas Herm

Täna ennelõunal kontrollisid Ida päästekeskuse inspektorid Tapa haridusasutusi, kus nutika lahendusega paistsid silma gümnaasium ja lasteaed. Ohutusjärelevalvebüroo peainspektor Raili Lanno ja inspektor Helen Arukaev kiitsid mõlemas haridusasutuses tuletõkkeustel kasutatavaid magnetsulgureid.

Helen Arukaevu sõnul ei ole magnetsulgur tehnika viimane sõna, küll aga nutikas lahendus. Tavaline tuletõkkeuks peab olema suletud asendis. Magnetsulguriga aga on seda võimalik hoida avatud, mis on vajalik eriti koolis, kus õpilased pidevalt liiguvad. Häire korral laseb magnetsulgur ukse lahti, see läheb kinni ja lukustub automaatselt. "Terve kool on magneteid täis," sõnas Arukaev.

Tuletõkkeukse magnetsulgur aitab ust lahti hoida. Häire korral magnetväli kaob, uks sulgub ja lukustub automaatselt.
Tuletõkkeukse magnetsulgur aitab ust lahti hoida. Häire korral magnetväli kaob, uks sulgub ja lukustub automaatselt. Foto: Toomas Herm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles