Hallivatimehed noolivad nii lambaid kui ka koeri

Copy
Kui ründaja on üksik hunt, langeb ohvriks harilikult üks lammas. Hundikarja puhul võib murtuid olla rohkem.
Kui ründaja on üksik hunt, langeb ohvriks harilikult üks lammas. Hundikarja puhul võib murtuid olla rohkem. Foto: Julian Stratenschulte

Huntide hilissuvine koduloomade murdmine on pannud nii mõnedki põlved ärevusest ja hirmust värisema. Selgi sügisel on hundid meie maakonnas maha murdnud nii lambaid kui ka koeri.

Keskkonnakaitseameti Lääne-Viru maakonna jahinduse spetsialisti Heete Ausmeele sõnul on terves Eestis augustist oktoobrini täiesti tavaline, et hundid käivad rüüsteretkedel. “Lambad on lageda taeva all väljas ja hundid tunnevad, et lammas on kerge saak. See on ka eelmistel aastatel nii olnud. Kui kellelgi lambad on, siis huntide ja nende lammaste tee mõnikord paratamatult ikka ristub,” selgitas ta.

Septembrikuus murdsid hallivatimehed Puka külas Vinni vallas igal nädalal neljal korral lambaid. Tänavu on sama laadi rünnakud ette tulnud veel Naisteväljal, Tapal, Lahemaal, Muugal, Laekveres, Paasveres, Koljakul ja eelmisel reedel Vihulas. Kui ründaja on üksik hunt, langeb ohvriks harilikult üks lammas. Hundikarja puhul võib murtuid olla rohkem. Puka külas olid viimasel korral ohvriks kaks lammast. Porkuni ja Naistevälja kandis on seevastu terve kari hunte käinud. Samuti olevat Roelas nähtud hundikarja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles