Tuumajaam tähendaks Kundale ka jäätmete ladestamist

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tuumajäätmete hoidla Prantsusmaal Aube'is. Kaspar Kööbi sõnul võidakse madala radioaktiivsusega jäätmeid pakendada ja ladustada ka maapinna lähedale betoonhoonetesse, mis hiljem vajadusel kaetakse pinnasega.
Tuumajäätmete hoidla Prantsusmaal Aube'is. Kaspar Kööbi sõnul võidakse madala radioaktiivsusega jäätmeid pakendada ja ladustada ka maapinna lähedale betoonhoonetesse, mis hiljem vajadusel kaetakse pinnasega. Foto: Fermi Energia

29. septembril toimub järjekordne Viru-Nigula vallavolikogu istung, kus päevakorra esimese punktina on kirjas “Tuumajaama jäätmekäitlus”. Ettekanne tuleb Fermi Energia OÜ-lt, mis propageerib Eestisse tuumajaama ehitamist.

Fermi Energia on uurinud võimalust rajada 300-megavatine tuumajaam 105,8 hektari suurusele Madala kinnistule Kunda sadama lähistel Viru-Nigula vallas.

“Soome ja Rootsi kogemus on, et nii madal-, kesk- kui kõrgaktiivsed jäätmed on lõppladestatud jaama asukoha juures maapõues eri sügavustes – 80 kuni 450 meetrit,” selgitas Fermi Energia ohutus- ja kütusejuht Kaspar Kööp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles