Puidubriketi ja -graanulite hinnatõus lähiajal ei peatu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ardo Pillesson kütab oma elamist nii halgude kui ka puidubriketiga ning eelistab viimast osta väiksemate koguste kaupa.
Ardo Pillesson kütab oma elamist nii halgude kui ka puidubriketiga ning eelistab viimast osta väiksemate koguste kaupa. Foto: Ain Liiva

Tootmise kallinemine, nõudluse kasv ja toorainepuudus on tekitanud olukorra, kus puidubriketi ja puidugraanulite ehk pelletite hind ei pruugi juba homme olla see, mis on täna. Valdkonnas tegutsevad ettevõtjad tunneli lõpus valgust ei näe ja koguni hoiatavad: talvel ei pruugi puidubriketti enam üldse müügis olla.

Kaitseliitlasena õppuselt Okas äsja koju jõudnud Ardo Pillesson ostis kolmapäeval Rakvere Narva tänava küttelaost 20 pakki puidubriketti. Ühes pakis on 12 “halgu” ja see maksab olenevalt sordist, tootjast ja müügikohast umbkaudu viis eurot. Aasta alguses maksis üks pakk kolm eurot ja kaks aastat tagasi umbes 1.50. Külmal ajal ühe pakiga suuremat ahju korralikult soojaks ei saa.

“Mina kütan tavaliste halgudega pooleks – esimene ahjutäis halupuud, teine puidubriketti,” rääkis Pillesson. “Ühest pakist jagub mul selliselt küttes kaheks päevaks. Ostangi 20 paki kaupa, olen niimoodi harjunud. Korraga vähem raha välja käia tundub kuidagi vastuvõetavam.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles