Ilmub postcrossing‘u postmark

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Postcrossing ühendab tundmatuid inimesi.
Postcrossing ühendab tundmatuid inimesi. Foto: Omniva

Laupäeval, 1. oktoobril ilmub postcrossing'u postmark. Postcrossing on rahvusvaheline ettevõtmine, mis ühendab üksteisele tundmatud inimesed ühte võrgustikku, et saata ja saada postkaarte üle maailma.

Postcrossing on lihtne: iga postkaardi kohta, mille välja saadad, saad ka vastu kaardi tundmatult postcrosser'ilt  ükskõik millisest maailma riigist. Maailmas on üle 800 000 postcrosser'i rohkem kui 200 riigist, kes on kokku saatnud peaaegu 70 miljonit postkaarti.

Postmargi kujundas kunstnik Triin Heinmann ning see trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 25 000 tükki ning selle nominaal on 1,90 eurot, nii et see sobib rahvusvaheliseks saatmiseks. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinna Finesti postkontoris.

Kasutajakonto saab teha tasuta postcrossing'u lehel. Pärast konto loomist tuleb süsteemilt taotleda aadress. Seejärel saab taotleja ühe juhusliku kasutaja aadressi ja postkaardi koodi. Siis tuleb postkaart valmis kirjutada ja teele panna.

Kui  postkaart kohale jõuab, tuleb saajal see postkaardi koodi kasutades registreerida. Seejärel antakse postkaardi saanud inimese aadress järgmisele juhuslikult valitud kasutajale, kes omakorda talle postkaardi saadab. Kui kaart saabub, on saaja kord see postkaardi koodi abil registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles