Oktoobri keskpaigani jätkuvale õppusele Okas 22 kutsutud reservväelased said koju

Merly Raudla
Copy
Lisaõppekogunemisel Okas 22 osalenud reservväelased said eile õhtul peale varustuse tagastamist koju ja suundusid tagasi oma igapäevatoimetuste juurde.
Lisaõppekogunemisel Okas 22 osalenud reservväelased said eile õhtul peale varustuse tagastamist koju ja suundusid tagasi oma igapäevatoimetuste juurde. Foto: Marianne Loorents

Möödunud nädala neljapäeval alanud lisaõppekogunemisel Okas 22 osalenud reservväelased said eile õhtul peale varustuse tagastamist koju ja suundusid tagasi oma igapäevatoimetuste juurde. Õppus Okas 22 jätkub kaitseväelaste, kaitseliitlaste ja liitlaste osalusel kuni oktoobri keskpaigani.  

"Otsustasime õppust Okas pikendada ning siduda see üheks tervikus järgnevate juba varem planeeritud õppustega. See loob suurepärase võimaluse harjutada juhtimisahela toimimist Eesti riigiasutuste ja liitlaste raamistikus," ütles kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palm, viidates nädalavahetusel toimuvale õppusele Hunt, järgmisel nädalal algavale õppusele Decisive Lancer ning sellele järgnevale õppusele Bold Hussar.

"Eesti aegade suurim lisaõppekogunemine näitas, et meie reservarmeel põhinev riigikaitsemudel on olnud õige valik," ütles kaitseminister Hanno Pevkur ja lisas, et on oluline, et Eesti lihviks kogu tegevusahelat alates valitsuse otsusest kuni iga reservväelase ja kaitseliitlaseni välja. "Peame olema valmis reageerima igal ajal mistahes olukorrale. See on meie riigikaitsemudeli lahutamatu osa, mis aitab meil muutuda aina paremaks," jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles