Kolm Tudu meest said päästeteenistuse aumärgi

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Elupäästja medaliga tunnustatud Argo Mölder (vasakul) ja tema vend Raido Mölder (paremal), keskel on Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno.
Elupäästja medaliga tunnustatud Argo Mölder (vasakul) ja tema vend Raido Mölder (paremal), keskel on Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno. Foto: Päästeamet

Täna tunnustas päästeamet 89 vaprat ja tublit inimest päästeteenistuse aumärgiga, nende seas on ka kolm Tudu meest: Argo Mölder, Raido Mölder ja Indrek Ibrus. Esimene on vabatahtlik päästja, ülejäänud kaks eraisikud.

Nemad said Elupäästja III klassi medali. Päästeamet tunnustas neid maikuus Vinni vallas Tudu alevikus toimunud korteripõlengu ajal kiire ja oskusliku tegevuse eest inimese elu päästmisel.

Sündmuskohale esimesena kohale jõudnud Tudu vabatahtlikud leidsid korteri välisukse juurest teadvusetu naise. Vabatahtlik päästja Argo Mölder koos kahe kohaliku mehega tõid suitsu täis trepikojast inimese kiiresti välja. Et trepikojas oli selleks hetkeks juba palju suitsu, tegutsesid mehed riskipiiril. Õues alustati naise elustamisega, mida tehti nii kaua, kuni kohale jõudis esimene kutseline päästemeeskond, kes elustamise üle võttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles