Kadrina kooli vilistlaste istutatud puudest on välja kasvanud park

Merly Raudla
Copy
Kadrina keskkooli vilistlaste istutatud puudest on kujunenud park.
Kadrina keskkooli vilistlaste istutatud puudest on kujunenud park. Foto: Ahto-Lembit Lehtmets

120. aastapäeva tähistava Kadrina keskkooli vilistlased on aegade jooksul istutanud kooli auks puid ja ajapikku on neist kujunenud park.

30. septembril 1972 tähistas Kadrina kool 70. aastapäeva. Sellel päeval istutati esimene rida kasepuid staadioni ja Viru tänava parkla vahelisele vabale maale. Esimese puu panid mulda keskkoolilendudeeelsed kooli lõpetajad. Aastate jooksul on lennud istutanud vahtraid, kaski ja tammi. 70. aastapäeva auks istutatud 15 kasega ja tammega saigi alguse traditsioon, et igal kevadel istutavad abituriendid kase ja iga viie aasta järel kooli aastapäeval pannakse kasvama tamm.

Laupäeval toimuval vilistlaste kokkutulekul istutatakse väärika tähtpäeva puhul parki taas tammepuu. Kogu pargi väärindamiseks on vilistlaskogu ette võtnud suure aktsiooni – igale puule selle istutanud lennu kohta tähise paigaldamise. Kasutusele läheb ka rahvamaja juures asuva suure kuulutuste aluse seni tühjana seisnud tagapind. Sinna paigaldatakse lühiülevaade nii pargi kui ka kooli ajaloo kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles