Tantsusaatesse lisab tähesära Ülle Lichtfeldt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Telesaate “Tantsud tähtedega” esitlusel selgus esinemisjärjekord. Ülle Lichtfeldt tõmbas numbri 1 ja tegi spagaati.
Telesaate “Tantsud tähtedega” esitlusel selgus esinemisjärjekord. Ülle Lichtfeldt tõmbas numbri 1 ja tegi spagaati. Foto: Taavi Sepp

Telesaates "Tantsud tähtedega" astub tantsupõrandale Rakvere teatri näitlejanna Ülle Lichtfeldt. Nõudliku treeneri Marko Mehise juhendamisel hakkavad ilmet võtma esimese saate kaks tantsu. 

Ülle Lichtfeldti sõnul on "Tantsud tähtedega" väga ilus meelelahutus, ning kui talle tehti ettepanek saates osaleda, nõustus ta üsna ruttu. "Mulle on ka varem pakutud, aga siis oli tunne, et oi, mul on kiire ja oi, äkki ma ei saa hakkama. Nüüd on mul kiirem kui kunagi varem, aga hakkama pean saama," rääkis näitleja. 

"Ega kerge ei ole, aga ma pole jõudnud isegi kahetseda – pole aega olnud," ütles Ülle Lichtfeldt. "Väga oluline on, et see saade on heategevuslik, toetuseks vähiliidule. No mis on minu ponnistused ja kannatused selle kõrval, keda saade toetab. Kaua ma saates vastu pean, vahet ei ole. Annan oma panuse ja nii ongi."

Kuna Ülle Lichtfeldt käib Rakvere teatriga etendusi andmas üle Eesti ja tema treener Marko Mehine elab Tartus, klapitatakse treeningupaiku marsruudil Rakvere–Tartu–Tallinn, aga kui vaja, ka Pärnu–Paide–Haapsalu. Trenni on tehtud terve septembrikuu kolm-neli korda nädalas. 

Võiks arvata, et Ülle Lichtfeldtil, kes on tegelnud iluvõimlemisega ja tantsinud paljudes lavastustes, on tantsusaateks kõva põhi all, ent näitlejanna sõnul pole sellest vähimatki abi. "Tantsimine lavastustes ja muusikalides on ju suuresti improvisatsioon, tantsu mängimine. See tants on ikka sport," rõhutas ta. "Ega ma ei arvanudki, et see on kerge, aga on ikka väga raske. Ma ei teadnud sellistest kehahoiakutest ööd ega mütsi."

Lichtfeldt meenutas, et algklassides käis ta aastakese Erki Õuna juures peotantsutrennis ning valsi ja rumba õpetas talle selgeks isa. "See kõik on ju lihtsalt seltskonnatants, tantsimiseks peol. Mis praegu teha tuleb, on hoopis teine asi," sõnas ta.

Ülle Lichtfeldti treener Marko Mehine on 17-kordne Eesti meister võistlustantsus ja kahekordne Põhjamaade meister. Tema ja ta partner on kolmel korral tunnistatud Eesti parimaks tantsupaariks ning ta on saanud medaleid juunioride ja noorte maailmameistrivõistlustel. 

Näitlejanna sõnul on Marko Mehine hästi nõudlik treener ja kiidusõnu kuuleb temalt harva. "Olen talle öelnud, et sina teed seda viieaastasest peale, mul viiekümnesena on hilja õppida. Kakskümmend aastat tagasi oleks lihtsam olnud, aga praegu on keeruline."

Esimese saate jaoks tuleb selgeks saada tša-tša-tšaa ja fokstrott. "Aeg-ajalt läheb juhe täiesti kokku ja tundub arusaamatu, kuidas keha üldse niimoodi liikuma peab. Üle kolme tunni ma vastu ei pea, siis mul lihtsalt aju suitseb," tunnistas Lichtfeldt. "Muidugi pole ainult raske, tore on ikka ka," lisas ta.

Ehkki treener koduülesandeid ei anna, ütles Ülle Lichtfeldt, et aina tantsib mõttes ja pea jahvatab kogu aeg mingit kombinatsiooni. "Ma ei tahaks kuidagi Markot alt vedada. Ta on suurepärane õpetaja," nentis ta. 

Näitlejanna nimetas, et kui ta elaks Tartus, paneks ta kõik oma lapsed ja lapselapsed Respecti tantsukooli tantsima. "Ma ei tea, kas ma neile võistlustantsija karmi saatust tahaksin, selles ma ei ole kindel, aga hoiakule ja rühile tuleks väga kasuks," lausus ta.

Ülle Lichtfeldt ütles, et on mõelnud, kas ta kardab põruda, ja jõudnud arusaamisele, et ei karda. "Kui tantsimine on ette võetud, tuleb see ära teha. Kaua ma saates vastu pean, vahet ei ole. Annan endast parima, täidan treeneri juhiseid nii palju, kui selleks suuteline olen, ja tuleb, kuidas tuleb. Mis mul kaotada on, pigem võita. See hirm, et äkki ei saa hakkama, on ära kadunud."

Saate "Tantsud tähtedega" uuel hooajal osalevad Jüri Ratas ja Kristina Tarmet, villemdrillem ja Greta Korju, Kadri Tali ja Mairold Millert, Brigitte Susanne Hunt ja Robert Veskus, Ruslan Trochynskyi ja Anabel Aunver, Juss Haasma ja Kerstin Kruuse, Birgit Sarrap ja Marko Kiigajaan ning Ülle Lichtfeldt ja Marko Mehine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles