Rakveres avatakse elektriliste driftikartide sisehall

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vinni-Pajusti gümnaasiumis on tänu kohalikele entusiastidele elektrikardid juba ammu popid. Fotol on esimesel Vinni Open Drift Race'i etapil võistlevad koolilapsed. 
Vinni-Pajusti gümnaasiumis on tänu kohalikele entusiastidele elektrikardid juba ammu popid. Fotol on esimesel Vinni Open Drift Race'i etapil võistlevad koolilapsed. Foto: Mart Pitsner

MTÜ Aurum21 Development eestvedamisel avatakse juba oktoobrikuus Rakveres sisehall, kus hakkavad aasta ringi vurama elektrilised driftikardid. MTÜ juhatuse esimehe Andres Polli sõnul valatakse 360-ruutmeetrisel siserajal juba põrandaid, kuid selle asukoha avalikustavad nad alles nädala pärast.

Tallinnas on olemas sisehall driftirattaga sõiduks, kuid Rakverre loodav keskus on Eesti esimene elektridriftikartide sisehall, rääkis halli loomise idee üks autoritest, driftikartide ja automodellismi entusiast, Vinni-Pajusti kooli õpetaja Mart Pitsner. Lähimad sellist siserajad Euroopas asuvad tema sõnul Lätis, kus on neid lausa kaks. Järgmised on aga alles Saksamaal ja Türgis.

Kohe, kui rada avatakse, soovib Pitsner luua kontakti Läti radade haldajatega, et arendada kahe riigi harrastajate koostöövõrgustikku. Just Lätist sai ta kunagi idee elektriliste driftikartidega tegelema hakata. Pitsneri sõnul arvas ta pikki aastaid, et tegeleb ainsana Eestis selliste sõiduvahenditega, kuid selgus, et ka Ida-Virumaal oli umbes samal ajal üks harrastajate seltskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles