Rakveres hakatakse looma improteatristuudiot

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Näitleja ja improvisatsioonilise teatrikunsti edendaja Maarika Mesipuu-Veebel sealsamas saalis, kus oktoobri keskel alustab Rakvere esimene improgrupp.
Näitleja ja improvisatsioonilise teatrikunsti edendaja Maarika Mesipuu-Veebel sealsamas saalis, kus oktoobri keskel alustab Rakvere esimene improgrupp. Foto: Marianne Loorents

Endine Rakvere teatri näitleja Maarika Mesipuu-Veebel soovib Rakveres luua korra nädalas kohtuvat improteatritruppi. Juba on käimas registreerimine, esimest korda saadakse kokku 13. oktoobril.

Koos hakatakse käima Vallikraavi tänaval Rakvere Waldorfi lasteaia hoones. Maja hiljuti valmis ehitatud teisel korrusel leidis Mesipuu-Veebel selleks sobiva, aimatava lavaosaga saali, mis pole liiga väike ega liiga suur. Eriti just varasema improkogemuseta huvilistele on vaja alustamiseks veidi turvatunnet, selgitas näitleja. Tema kinnitusel on eelmisel nädalal sotsiaalmeediasse riputatud kuulutuse peale esimesed huvilised juba registreerunud.

Improteater on teatrivorm, kus kõik – tegelased, olukorrad, tekst ja tegevus – mõeldakse välja mängu käigus. Maarika Mesipuu-Veebel oli Eesti esimese improtrupi Eesti Improteater liige ja lõi 2009. aastal kaasa esimeses lavale toodud improetenduses "Katusel kollane kass". 2014. aastal asutas ta koos teiste professionaalse teatriharidusega trupiliikmetega omaenda rühmituse Improteater IMPEERIUM, kuhu kuulub tänaseni. Selle liikmena on ta teinud ka palju lühikoolitusi, mida on aegade jooksul tellinud väga erinevad seltskonnad – alates politsei- ja piirivalveametnikest kuni ministrite ja töökollektiivideni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles