Rakvere teater otsib laheda lohe mune

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere teatris hakkab detsembris toimetama lohe. Fragment plakatist.
Rakvere teatris hakkab detsembris toimetama lohe. Fragment plakatist. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatrisse kolib detsembris elama pahur lohe, kes hakkab seitsme maa ja metsa taga asuva linna elanikke kimbutama ja taga kiusama. Head lohed tahab teater laste abiga ise kasvatada.

Selleks et tulevikus elaks meie ümber pahurate lohede asemel rohkem häid, oodatakse teatrisse ise meisterdatud lohemune, millest hakata teatris lahedaid lohesid kasvatama.

Jõululavastuse "Lohe linna all" juurde kerkib isevärki lohe elamine, kust ei puudu ka lohebeebide lastetuba. Just sinna tuppa kogutakse kokku laste meisterdatud fantaasiaküllased lohemunad ning seal saavad nad hella hoole ja armastuse abil kooruda ja südamlikeks lohelasteks sirguda.

Laheda lohe muna võib olla isemoodi kujuga, hiigelsuur või päris tilluke, õhkõrn ja samal ajal väga raske, sillerdav ja särav, aga mõnikord hoopis tuhm ja läiketa. Tema koor on kare ja okkaline, kuid leidub ka sulgpehmeid ja sametisi, ühevärvilisi, laigulisi ja udupeene mustriga ehituid.

Laheda lohe muna saab pista taskusse või vedada seda aiakäruga, ta võib loksutades teha häält või olla hoopis hästi tasa. Üks mis kindel – igaüks tunneb ta ära, kui teda oma fantaasiates kohtab.

Kodus pere seltsis või koolis klassikaaslastega meisterdatud munad tuleb veeretada, saata või tassida teatrimajja 13. novembriks. "Etendust vaatama tulles juba näed, kuidas neil lastetoas läheb ja missugused lohed neist kooruvad. Ehk õnnestub sul isegi piiluda ühe lohe magamistuppa ja juua temaga köögis tassike kakaod," rääkis Rakvere teatri turundusspetsialist Evelin Rikma.

Kõik munad jäävad teatrisse elama ja tagasi neid ei saadeta.

"Lohe linna all" on Helen Rekkori lavastatud ja ukraina muinasjuttudel põhinev visuaalne koguperelavastus, kus mängivad Margus Grosnõi, Tiina Mälberg, Anneli Rahkema, Tarvo Sõmer ja Grete Konksi (külalisena). Lavastuse kunstnik on Jaanika Jüris. Tükk "Lohe linna all" esietendub 10. detsembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles