Volikogu ja vallajuhid: Vinni spordikompleksil ei tuleks jätkata aktsiaseltsina (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vinni spordikompleksi omandivormi hakatakse ilmselt muutma, kuid aktsiaseltsi lõpetamine ei toimu üleöö.
Vinni spordikompleksi omandivormi hakatakse ilmselt muutma, kuid aktsiaseltsi lõpetamine ei toimu üleöö. Foto: Marianne Loorents

Eelmisel nädalal eraldas Vinni vallavolikogu Vinni spordikompleksile (VSK) 50 000 eurot lisatoetust, mis vallandas opositsiooni pahameeletormi. Ühes paistavad nõustuvat mõlemad pooled – aktsiaseltsina ei tuleks VSK-d hallata.

Aktsiaseltsiks muudeti VSK 1998. aastal, kuid see on täielikult valla oma – ainuke aktsionär on Vinni vald. Seetõttu nimetas vallavanem Rauno Võrno seda volikogu istungil hellitavalt valla suureks tütreks.

Lisatoetust taotles "suur tütar" erakordselt suurte elektriarvete maksmiseks. Istungil märkis vallavolikogu opositsiooni juht, EKRE-sse kuuluv Evelin Poolamets, et viimase kahe majandusaasta aruande järgi on aktsiaseltsil 800 000 euro väärtuses jaotamata kasumit, ning küsis, miks ei võeta taotletud summat hoopis sealt. Tuliseks kiskunud vaidluses avaldas ta arvamust, et VSK praegused juhid ei saa oma tööga hakkama, ja lahkus protesti märgiks saalist veel enne toetuse andmise üle hääletamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles