Eesti ja Soome president külastasid Tapa sõjaväelinnakut

Copy

Täna pärastlõunal külastasid president Alar Karis ja Soome president Sauli Niinistö Tapa sõjaväelinnakut, kus tutvusid Eesti ja liitlaste sõdurite ning lahingutehnikaga.

Külalised võttis Tapal vastu kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem. Eestlaste ja liitlaste tehnikat tutvustas 1. jalaväebrigaadi staabiülem kolonelleitnant Mart Sirel. Presidendid vaatasid üle tankid Challenger ja Leopard 2A7, lahingumasina CV90, liikursuurtükid Kõu ja AS90, mitmikraketiheitja M270, soomustransportööri VAB ning rääkisid masinate meeskondadega.

Taani kontingendi vanem rahvuslik esindaja kolonelleitnant Poulsen saabus kompaniisuuruse tanki- ja toetusüksusega Tapale kaks nädalat tagasi. Selle aja jooksul on nad saanud tutvuda kohalike oludega ja koguni paar tanki muda sisse kinni sõitnud. "Meil on kohalike käest palju õppida, sest siinne maastik on väga erinev sellest, millega harjunud oleme. Eesti loodus on väga ilus, aga tankiüksuse jaoks liiga kitsaste liikumiskoridoridega," rääkis Poulsen ja lisas, et on väga rahul Tapa garaažide ja kasarmutingimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles