Musta kassi kuul ootab kodu kolmteist nurrmootorit

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Mustavalgekirju kass Rakvere koduta loomade varjupaigas.
Mustavalgekirju kass Rakvere koduta loomade varjupaigas. Foto: Aveli Allikas

Rakvere koduta loomade varjupaigas on kolmteist kassi kojuviimiseks valmis. Kolmkümmend viis kassi ootavad kiibistamist, vaktsineerimist ja kastreerimist.

Varjupaikade MTÜ korraldab mitmendat aastat oktoobris musta kassi kuud, sest miskipärast soovitakse musti värve kasse kõige vähem koju võtta. "Triibik ja must kass on nii-öelda tavalised kassid, keda väga ei taheta. Rohkem eelistatakse siiamilaadseid, hallikaid pika karvaga või punaseid, sellised vähe elegantsemaid kasse," rääkis Rakvere koduloomade varjupaiga kassitalitaja Aveli Allikas. Naine väljendas nördimust, et kasse tullakse valima välimuse järgi. "Meie jaoks loom on loom, mis seal vahet, mis värvi ta on," ütles Allikas ja lisas, et oluline on hoopis klapp neljajalgsega.

"Kurb, et inimesed pole siiamaani aru saanud, et lemmikloomad tuleb ära kastreerida või steriliseerida, et mitte järglasi saada, kui neid ei soovita," lausus Allikas. Tema sõnul võetakse lemmikloomi ka ainult suveks ning sügisel visatakse lihtsalt minema. "Kurb on see loomade maailm," nentis Allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles