Põhikoolide töö- ja käsitööõpetus käib uues keskuses täistuuridel

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskuse juhataja Martin Kink õpilasi juhendamas (paremal).
Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskuse juhataja Martin Kink õpilasi juhendamas (paremal). Foto: Marianne Loorents

Nädalas 800 Rakvere põhikoolide õpilast võõrustavas töö- ja tehnoloogiakeskus käib vilgas õpe. Sisustuse tarvis leitakse parimad lahendused koos õpilastega.

Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskuse juhataja Martin Kink ütles, et õpilaste taseme erinevuse tõttu tegeletakse käesoleval aastal peamiselt taseme ühtlustamisega. "On neid, kes pole tehnoloogiaõpet näinudki. Näiteks üks õpilane hoidis trelli esimest korda elus käes, sest isa pole tal seda varem teha lubanud. Ja nad siis ongi öelnud, et aitäh õpetaja, et sa mul seda teha lubasid. Lastel ei lubata tänapäeval midagi teha. Kuidas nad siis õpivad?" rääkis ta. Õpetaja sõnul on töö- ja tehnoloogiaõpetus vahva aine, kus keemia ja füüsika kohtuvad ning asju saab päriselt valmis teha.

Nädala jooksul käib Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskuses umbes 800 põhikoolide õpilast. Ukraina noori on kuus klassitäit ehk umbes sada. Ühele teemale keskendutakse pool trimestrit, mille järel vahetatakse õppeklassi ja õpetajat. Õppeaasta jooksul käivad õpilased läbi kuue juhendaja juurest. Tunnid toimuvad paaristundidena. Kink ütles, et õpetajad annavad teadmisi ja oskusi edasi valdkonnas, mis neile endale kõige rohkem meeldib, ja avaldas lootust, et pedagoogide rõõm kandub lastele edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles