Ilmateenistus andis kogu Eestile tormihoiatuse

Merly Raudla
Copy
Torm merel.
Torm merel. Foto: Eero Vabamägi

Ilmateenistuse andmetel on täna kõikides maakondades esimese taseme tormihoiatus. See tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik.

Lääne-Virumaal puhub täna edela- ja läänetuul puhanguti 15–17, rannikul kuni 21 meetrit sekundis.

Ilmateenistus palub tugeva tuulega arvestada ja jälgida edasist ilmaprognoosi.

Reedel koondub laiaulatuslik madalrõhusüsteem Norra mere kohale ja samal ajal jõuab Ukraina kohale kõrgrõhuala. Meie jääme kahe rõhuala piirile. Edelatuul püsib jõuline. Kohati sajab veidi vihma. Õhutemperatuur on öösel 8–13, päeval 12–15 kraadi.

Laupäeva öösel ulatub Norra merel pöörleva madalrõhuala serv Läänemere äärde ja samal ajal liigub kõrgrõhuala Ukraina kohalt aegamisi edasi Venemaa suunas. Taevas on rohkem selgemaid laike ja olulist sadu oodata ei ole. Päeval laieneb madalrõhulohk Eesti kohale ja vihmasadu levib Lääne-Eestist kagu ning ida suunas. Edela- ja lõunatuul on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel 6–12, päeval 11–14 kraadi.

Pühapäeval eemaldub madalrõhulohk koos vihmahoogudega Eesti kohalt ja liigub Venemaa suunas. Edela- ja läänetuul annab hommikuks pisut järele. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari, kuid kohati on ikka vihmavõimalus. Lääne- ja loodetuul on puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 5–11, päeval 10–13 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles