Okas kulmineerub kaitseväe keskpolügoonil

Merly Raudla
Copy
Kaitseväe keskpolügoonil algas 1. jalaväebrigaadi õppus Bold Hussar.
Kaitseväe keskpolügoonil algas 1. jalaväebrigaadi õppus Bold Hussar. Foto: Martin Liiskmaa

Kaitseväe keskpolügoonil algas 1. jalaväebrigaadi õppus Bold Hussar, mille eesmärk on integreerida liitlaste lahingugrupp brigaadi koosseisu ja õpetada liitlasüksustele tegutsemist Eesti maastikul. Õppusest võtab osa ligi 2000 kaitseväelast.

Õppus Bold Hussar algas reedel liitlaste lahingugrupile antud häirega. Loetud tundidega liikusid lahingugrupi sõdurid ja tehnika kaitseväe keskpolügoonile, kus eilsest harjutavad Suurbritannia, Taani ja Prantsusmaa sõdurid ning 1. jalaväebrigaadi Scoutspataljoni kaitseväelased kompaniitaseme manöövreid. Tuleval nädalal harjutavad osalevad üksused ründe- ja kaitselahingute pidamist pataljoni tasemel, liitlaste lahingugrupile etendab vastast Scoutpataljoni baasil moodustatav üksus.

Õppusel osalevad üksused saavad harjutada teiste üksuse integreerimist nii oma koosseisu kui ka taktikalistesse manöövritesse. Õppuse vastutava korraldaja major Dmitri Kondratenko sõnul oli eesmärgiks pakkuda liitlaste lahingugrupile võimalikult palju õpimomente, et kõik liitlassõdurid – alates ülematest ja lõpetades tehnika juhtide ning üksiksõduritega – õpiksid tundma Eesti maastiku eripära ja oskaksid edaspidi oma tegevuses sellega arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles