Kas Lääne-Virumaal on tublisid noori looduskaitsjaid?

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Loodus on habras ja sitke kui linnusulg.
Loodus on habras ja sitke kui linnusulg. Foto: Marianne Loorents

Kas olete märganud tänavu mõne tubli noore pingutust looduse kaitseks? Või kuulnud tuntud inimesi ärgitamas meid keskkonda säästvamalt käituma? Esitage ta aasta keskkonnanoore ja mõjuisiku konkurssidele. 

Keskkonnaministeerium kuulutab välja kaks konkurssi, et tänada inimesi, kelle viimase aasta panus keskkonnahoidliku hoiaku levitamisse on olnud märkimisväärne, nähtav ja tuntav. 

Mõjuisiku konkursiga otsitakse tuntud inimest, kes on viimase aasta jooksul oma tegevuses pööranud erilist tähelepanu keskkonnale – olnud eeskujuks või edendanud loomingu või vabatahtliku tegevusega Eesti inimeste keskkonnateadlikkust. 

Keskkonnanoore konkursiga otsitakse 7–26-aastast noort, kes on oma tegevusega näidanud, et igaühe panus keskkonnaprobleemide esile tõstmisel on oluline ning see mõjutab teisi muutma oma käitumist loodust säästvamaks. 

Keskkonnaminister Madis Kallase sõnul panustavad paljud Eesti inimesed oma igapäevaste tegevustega keskkonna heaks ega pruugi seda ise tähelegi panna. "See tundub iseenesestmõistetav, et hoiame ja kaitseme loodust. Kuid tubli tegu tuleb ka märgata ja tunnustada. Igaühe pingutus loeb, ning mis veel tähtsam – ka üks inimene suudab oma tegudega nügida paljusid teisi keskkonnateadlikumalt käituma. Kutsun üles esitama kandidaate, et saaksime neid tänada," rääkis Kallas.

Kandidaate võivad esitada nii eraisikud kui ka organisatsioonid ja seda saab teha keskkonnaministeeriumi kodulehel. Ankeeti tuleb kindlasti märkida põhjendus ning võimalusel viited kandidaadi tegevusele.

Kandidaate on võimalik esitada 11. novembrini. Võitjad kuulutatakse välja 1. detsembril toimuval keskkonnagalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles