Vergi külarahvas valutab südant raamatukogu pärast

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Vergi seltsimaja, raamatukogu ja külaplats on kõik ühel kinnistul. Vallajuhtide sõnul tuleb neid aga vaadelda eraldi. Vilgas seltsielu käib piirkonnas suvel, vallajuhtide hinnangul pole see aga piisav, et hoida töös alakasutatud raamatukogu.
Vergi seltsimaja, raamatukogu ja külaplats on kõik ühel kinnistul. Vallajuhtide sõnul tuleb neid aga vaadelda eraldi. Vilgas seltsielu käib piirkonnas suvel, vallajuhtide hinnangul pole see aga piisav, et hoida töös alakasutatud raamatukogu. Foto: Evelin Sammel

Nädalavahetusel said kokku enam kui kolmkümmend Vergi küla inimest, et arutada valla plaani sulgeda Vergi raamatukogu ja panna müüki külaplats. Haljala vald ütleb, et külarahvas tõttab sündmustest ette.

Vergiranna Seltsi juhatuse liikme Liina Einvere sõnul kogunes möödunud nädalavahetusel 35 inimest, kellel kõigil on üks mure: nimelt plaanib Haljala vald neile teadaolevalt müüa seltsi ja raamatukogu käsutuses oleva maa ja hooned, see aga tähendab rahva kokkukäimiskoha kaotamist ning raamatukogu sulgemist.

Haljala valla kommunikatsioonispetsialisti Kent Kerneri sõnul aga muretseb külarahvas enneaegu, sest konkreetset müügiplaani vallal ei ole. Ta rääkis, et valla arengukava koostades kaardistati kogu valla vara, mida oleks võimalik müüa, tegemist oli aga üldise masspäringuga, seega sattus nimekirja ka külaplatse ja väljakuid, mille kasutamisega kaasnevad lepingud, ja neid ei plaani vald inimestelt ära võtta. Ta tõi näiteks sarnase olukorra Rutja külas, kus on samuti külaplats, mida kasutatakse seltsi ettevõtmisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles