Rakvere põhikoolide tööõpetuse maja noolib mainekat auhinda

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskus.
Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskus. Foto: Marianne Loorents

Selgusid kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali 2022. aasta preemiate nominendid. Preemiakandidaadid valis välja žürii, kuhu kuulusid arhitektid Peeter Pere ja Kai Süda, disainerid Tõnis Vellama, Marit Ilison ja Kristjan Mändmaa ning arhitektuuriteadlane Epp Lankots ja arhitektuuriajaloolane Mait Väljas.

Nominentide seas on ka Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskus, mille arhitektuurilahenduste taga seisab Joel Kopli (KUU arhitektid), sisearhitekt on Kristel Jakobson (Haka Disain).

Preemiakandidaadiks sai esitada objekte, mis on valminud perioodil 21.08.2021–23.08.2022, samuti pikemaaegseid tegevusi ja silma paistnud isikuid. Žürii esimehe Peeter Pere sõnul oli rõõmustav näha, et meie arhitektuurielu oma kõikides vormides on väga heal tasemel. "Hea arhitektuuri tunnuseks on, et suurus ei loe. Tõestuseks on kolm väga eriilmelist kontserdipaika Tallinnas, Viimsis ja Treski külas Setomaal. See näitab, et kui tellija usaldab arhitekti, sünnib nende viljakas koostöös meie kultuuripilti rikastav sündmus," rääkis Pere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles