Kommentaar: kuidas kaitsta kontol olevat raha inflatsiooni eest?

, Swedbanki Investeerimisfondid ASi juht
Copy
Age Petter
Age Petter Foto: Erakogu

Praegune investeerimiskeskkond on kahtlemata keeruline, nii et isegi kogenud investeerijatel tundub olevat raskusi olukorrast ja riskidest tõele lähedase pildi saamisega. Ühest küljest tähendab see palju võimalusi riskialdistele investoritele, kuid mida soovitada meelerahu otsivale inimesele, kellel on vabu vahendeid, aga kes ei taha, et inflatsioon neist lõviosa ära sööb? Või mida soovitada juhul, kui investeerimine on võõras ja hirmutav, samas vaba raha niisama kontol hoida ei taheta?

Vastus sellele on tegelikult üpris lihtsakoeline. Üks parimaid investeerimispaiku, mis kahjuks paljudel kipub meelest ära minema, on sellistel puhkudel III pensionisamba fondid. Pensionisamba raha on samasugune isiklik tagavara nagu investeering mõnda kaubeldavasse aktsiasse või fondi, kuid pole teist sellist võimalust, kus tururiskid on osaliselt maandatud tänu riiklikule maksusoodustusele: kindla limiidini saab investor igalt sissemakselt 20 protsenti tulumaksu tagasi.

Aasta lõpuni on jäänud vähem kui kolm kuud, et kasutada võimalikult suures osa ära käesoleva aasta maksusoodustus. Jaanuarist alates investeeritud summadelt saab tulumaksutagastuse juba 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles