Rohkelt rauda ja mehi õppusel Bold Hussar

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy

Lisaõppekogunemine Okas lõppes reservistidel 28. septembril, kuid Okka õppuseseeria saab tegevväelaste jaoks läbi alles täna. Virumaa Teataja ajakirjanikud külastasid õppust Bold Hussar kaitseväe keskpolügoonil. Väliharjutusest andsid ülevaate 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo ja eFP lahingugrupi staabiülem major Nick Bridges.

Keskpolügooni raketibaasi väravasse saabudes võttis rahvusvahelise ajakirjanike seltskonna vastu brigaadi teabeohvitser, kes meid otsejoones brigaadiülema juurde viis. Kolonel Andrus Merilo tutvustas lihtsustatud skeemil maskeeritud soomuki taustal õppuse kava.

Brigaadiülema sõnul on tegemist lahinguvalmidusharjutusega, kus brigaad harjutab rünnakut. “Tegelikult on see märkimisväärne, et meil on korraga nii palju lahingutehnikat koostööd harjutamas,” ütles Merilo. Kokku osales harjutusel üle 2000 sõjaväelase ja 300 ühiku tehnikat, sealhulgas brittide ja taanlaste tankid, brittide ja eestlaste lahingumasinad, prantslaste soomustransportöörid ning sakslaste hävituslennukid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles