Võsul ja Viru-Nigulas suletakse postiasutused

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Viru-Nigulas aadressil Kirikaia tee 2 on Omniva pakiautomaat kasutusvalmis.
Viru-Nigulas aadressil Kirikaia tee 2 on Omniva pakiautomaat kasutusvalmis. Foto: Omniva

Vähese kasutuse tõttu sulevad uksed alates 1. novembrist Võsu ja Viru-Nigula postiasutus. Omniva paigaldas olukorra leevenduseks pakiautomaadid ja pani käima kirjakandjad.

Vähese kasutuse tõttu suleb Omniva Võsu postkontori alates 1. novembrist. Lähimaks postiasutuseks jääb Haljala postipunkt. Lisaks on plaanis sulgeda 1. novembril Viru-Nigula postipunkt. Septembri alguses lõpetas tegevuse Hulja postipunkt, kus kohapeal teenuste kasutamine oli aastaga vähenenud pea poole võrra.

Omniva ida piirkonna postiasutuste juht Natalja Tervinski rääkis, et e-kaubandusega koos on kasvanud pakkide saatmine pakiautomaatides ja väheneb teenuste kasutamine postipunktides. Omniva ja Lääne-Virumaa omavalitsuste esindajad vaatasid koos üle piirkondade teenuste korralduse ning mahud. Teenuste ajakohastamiseks ja paindlikumaks muutmiseks on Kadrina, Haljala, Viru-Nigula ning Väike-Maarja vallas kavas posti- ja pakiteenustes muudatusi. Osa valdadega on arutelu veel pooleli.  

Lääne-Virumaale lisandus sel aastal kolm pakiautomaati. Septembris paigaldati uued pakijaamad Väike-Maarja valda Simunasse, Viru-Nigula valda Viru-Nigulasse ja Haljala valda Võsule. Lääne-Virumaa elanikud on Tervinski sõnul usinad pakiautomaatide kasutajad ning nõudlus nende järele kasvab. Nüüd on maakonnas 18 Omniva pakiautomaati. Tervinski ütles, et pakiautomaate paigaldatakse veel, kuid kuhu, on veel vaja omavalitsustega kokku leppida.

Edaspidi saab pakke saata Võsu pakiautomaadi kaudu, mida kohalikud on Tervinski sõnul hakanud usinalt kasutama, ja mõne nädalaga on saadetud-saadud juba üle paarisaja paki.

Postiteenusteks saab koju või tööle kutsuda kirjakandja. Lääne-Virumaal kutsuti juunis Tervinski sõnul personaalset kirjakandja 21 korral. Juulis juba pea poole rohkem kordi ning augustis oli trend samuti kasvav. Tervinski ütles, et peamiselt toimetati kätte pakke, aga ka tähitud kirju ja telliti perioodikat.

Postipunktist lähemal kui viis kilomeetrit tuleb kutse eest tasuda viis eurot. Kaugemates paikades on teenus tasuta. "Kehtivad täpselt samad hinnad kui postiasutuses ja maksad ainult ostetavate postiteenuste eest. Kirjakandja müüb postmarke, ümbrikke või paneb kliendi eest kirjad ja pakid teele. Samuti saab tasuda arveid, võtta vastu pakke ja kirju ning tellida ajalehti ja ajakirju," rääkis Tervinski.

Kirjakandja kutsumiseks tuleb helistada Omniva teenusnumbril või vormistada tellimus Omniva kodulehel. Tellimust tullakse täitma üldjuhul juba järgmisel tööpäeval, aga mitte hiljem kui kahe tööpäeva jooksul ajavahemikus kella 8–17.

Lääne-Virumaal on oktoobri seisuga 17 postiasutust: 4 postkontorit ja 13 postipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles