President annab õppuritele avaliku intervjuu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eesti president Alar Karis kohtub Kadrina keskkooli meediaõpilastega ja annab neile intervjuu.
Eesti president Alar Karis kohtub Kadrina keskkooli meediaõpilastega ja annab neile intervjuu. Foto: Madis Veltman

Kolmapäeval, 19. oktoobril annab Eesti president Alar Karis Kadrina keskkoolis avaliku intervjuu keskkooli humanitaar-sotsiaalsuuna meediaõpilastele.

Kell 14.30 kooli huvikeskuse saalis algavat tunniajalist intervjuud on jälgima oodatud kõik Kadrina keskkooli gümnaasiumiosa õppurid. Kõigil soovijail on võimalus presidendile küsimusi esitada. Intervjuust tehakse otseülekanne Maalehe veebikeskkonda ja Delfisse.

Intervjuus, mille küsimused on ette valmistanud 17 Kadrina meediaõppurit, on teemadeks välispoliitika, eelkõige Ukraina sõda ning selle mõju. Jutuks võetakse energiakriis ja talve üleelamine, samuti hariduspoliitika rõhuga sellel, mis ja kuidas saab Eestimaa koolidest. Kõneldakse ka meediast ja selle tarbimisest, samuti presidendi tegevusest ja Eesti presidendivalimistest tulevikus.

Enne intervjuud uudistab president Kadrina keskkooli tehnoloogiaklassi ja saab ülevaate kooli vapiüritusest, IT- ja nutifestivalist CADrina. Intervjuu järel tutvub president tugiteenuste pesaga, kohtub koolipsühholoogi ning hariduslike erivajadustega õpilaste koordinaatoriga.

"Mul on väga hea meel, et president võttis vastu meie meediaõpetaja Rein Siku kutse tulla külla meie kooli õpilaste meediatundi. President on kuulnud Kadrina keskkoolist kui pikaaegsest heast ja tugevast koolis ning teda rõõmustab ka meie kooli tugev tugispetsialistide meeskond ajal, kui noortel üle Eesti on vaimse tervisega probleeme, kuid spetsialiste napib," kommenteeris Kadrina keskkooli direktor Krõõt Nõmmela-Mehide.

"Olen üle aastate oma meediaõpilasi nii-öelda tundmatus kohas vette visanud ja vaadanud, kui hästi tänapäeva nupukas ja särasilmne noor siis hakkama saab. Väga hästi saab! Eesti presidendile küsimuste mõtlemine ja temaga avaliku intervjuu läbiviimine on Kadrina keskkooli õppureile kindlasti piisav väljakutse, millega samuti väga hästi hakkama saada ja millest palju tulevikuks õppida," rääkis ettevõtmise initsiaator, Kadrina keskkooli meediaõpetaja, Maalehe ajakirjanik Rein Sikk.

President Alar Karis on 25.-26. oktoobril Lääne-Virumaal maakonnavisiidil.

Tagasi üles