Häirekeskus saatis Lääne-Virumaal abi välja 350 korda

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Päästjaid, politseinikke ja kiirabimeedikuid saab appi kutsuda hädaabinumbril 112.
Päästjaid, politseinikke ja kiirabimeedikuid saab appi kutsuda hädaabinumbril 112. Foto: Tairo Lutter

Möödunud nädalal helistati häirekeskuse hädaabinumbril 4188 korral. Abi saadeti välja 1363 korral ehk 32,55 protsendi kõnede puhul, mis teeb 7,24 sündmust 1000 elaniku kohta. Lääne-Virumaal saadeti abi välja 350 korral, võrreldes varasema nädalaga sündmuste arvuga tõusis sündmuste arv 9 protsendi võrra.

Kiirabisündmusi oli 220 ning kõige rohkem vajati kiirabi taas südamehaiguste, rindkere-, kõhu- või seljavalu tõttu. Esines ka teadvusehäireid. Kahe korral sooviti kiirabi transpordiks haiglasse, sest perearst oli saatekirja välja kirjutatud. "Arusaadav ja mõistetav, et eakal inimesel on raske ise haiglasse pöörduda ja teinekord isegi võimatu, aga sellistel juhtudel tuleks tellida meditsiiniline transport," ütles häirekeskuse ida keskuse juht Mari-Liis Sepp. "Perearsti saatekiri ei ole pilet tasuta sõiduks, olen ka varasemalt maininud, et brigaadide arv on piiratud ja tõesti tuleb kiirabi välja saata hädaolukorras. Vaid nii saame kindlad olla, et hädaolukorras olija saaks kiiresti meditsiinilist abi."

Politseisündmusi oli 101 ning kõige enam teavitati politseid joobes isikutest, mis näitab, et ühiskonnas on jätkuvalt probleemkohaks alkoholisõltuvus. "Sõltuvusaine all olevad inimesed häirivad oma käitumisega teisi kodanikke, käituvad ebasündmusalt, ropendavad ja on teinekord lausa agressiivsed. Lisaks on kodanikke, kes jäävad trepikodades või õues magama, aga kuna miinuskraadid lähenevad, tekib reaalane oht külmumisele. Seega igal juhul tuleb teada anda, kui näete väljas lamamas kodanikku," rääkis Sepp.

Päästesündmusi oli seitse, enamasti tuli aidata abitus seisundis inimesi: tuttav või pereliige muretses, et naaber või pereliige ei vasta telefonile, ei tule uksele ja on kuulda, kuidas telefon korteris heliseb.

Komplekssündmuseid oli 22. Need on sündmused, mille puhul reageerivad kaks või kolm operatiivressurssi koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles