Pärimusmuusika festivalile otsitakse tunnusnäo loojat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Viljandi pärimusmuusika festival toob kokku inimesed, kes tahavad rõõmu tunda ehedast, elavast muusikast.
Viljandi pärimusmuusika festival toob kokku inimesed, kes tahavad rõõmu tunda ehedast, elavast muusikast. Foto: Viljandi pärimusmuusika festival

Tuleval suvel 30. sünnipäeva tähistavale Viljandi pärimusmuusika festivalile otsitakse uut tunnusnäo loojat. 2023. aasta festival on pühendatud pidutsemisele ja tulevikulootusele ning peo teema on "KÕLAGU!".

Kõiki ärksad kunstnikud, kujundajad ja disainerid on oodatud 27.–30. juulil toimuva pärimusmuusika festivali tunnuskujunduse konkursist osa võtma. Võistlusel soovitakse näha töid, mis kajastavad 2023. aasta peo teemat "KÕLAGU!".

Konkursil osalejatel tuleb kujundada PDF-formaadis plakat, millel on festivali nimi ja teema, toimumise aeg, ametlik sümboolika ning veebiaadress. Konkursi täpsemad tingimused on leitavad Eesti pärimusmuusika keskuse kodulehelt. Parima kujunduse valib välja festivali korraldusmeeskond.

Võistlustöid saab esitada kuni 13. novembrini. Võidutöö stipendium on 2000 eurot, teise ja kolmanda koha stipendiumid 500 eurot.

XXX Viljandi pärimusmuusika festivalil on täituva ümmargune aastaringi puhul teemana luubi all pidu ise. Festival, mille teemaks "KÕLAGU!", on pühendatud päikeselisele pidutsemisele, peokommetele ja helgele tulevikulootusele. Viljandis tervitatakse nii uusi kui ka juba armsaks saanud külalisi, heidetakse end nende kaasa toodud muusika ja lugude lummusesse ning rõõmustatakse väärikasse ikka jõudnud festivali üle.

Juba kolmekümnendat aastat toob pärimusmuusika festival suvel Viljandisse kokku tuhandeid inimesi, kes tahavad rõõmu tunda ehedast, elavast muusikast ja festivalimelust. Festival väärtustab tavasid, pärimust ja paikkondlikku identiteeti, püüdes aastasadade ja -tuhandete vältel kogunenud vaimseid väärtusi kohandada nüüdisaegse elukorraldusega. Selle kaudu elavad edasi meie rahva traditsioonid, tugevneb rahvuslik eripära ning muusikaline emakeel.

Viljandi pärimusmuusika festival on üks keskkonnahoiule, taaskasutusele ja sotsiaalsele jätkusuutlikkusele avalikku tähelepanu pööravatest festivalidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles