Ohtlik sõber taskus

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Nuti-, IT- ja elektroonilised vidinad on saanud meie igapäevasteks saatjateks. Pealtnäha ei tundu pisike, sile ja kena seade sugugi ohtlik, kuid nagu näitas nädalavahetusel Väike-Maarjas aset leidnud sündmus, ei tohiks ühtegi elektroonikaseadet siiski alahinnata. See muidugi ei tähenda, et iga mobiilikasutaja peaks nüüdsest kaasas kandma ka tulekustutit ja põletusgeeli, kuid paha ei tee aeg-ajalt meelde tuletada, kuidas enda olemist ohutumaks muuta.

Väike-Maarjas toimunud plahvatuse põhjustena pakuvad spetsialistid muu hulgas välja, et akupangas võis lühis tekkida või siis pääses sellele niiskus ligi. Täitsa arusaadav, see võib juhtuda ka tavalise taskutelefoniga, et koos taskusse sattunud elektroonikaseade, münt, võtmekimp või veel midagi ei saagi omavahel läbi ja tekib lühis. Kes meist näiteks poleks kokku puutunud telefoni laadimisaugukesega, mis on igasuguseid kübemeid täis läinud?

Ja siit küsimus: kui me oleme välja mõelnud sigaretid, mis järelevalveta jäetuna peaksid kustuma, kui meil on pakendikorgid, mis ei tule pakendi küljest ära ja ei lähe seetõttu loodust reostama, siis miks pole elektrooniliste seadmete avade kaitsmiseks midagi välja mõeldud? See oleks ju imelihtne ja imeodav lahendus, see hoiaks nii mõnegi pahanduse ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles