Siret Kotka ei osalenud Venemaa käitumist hukka mõistnud hääletusel (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Siret Kotka oli tänaselt riigikogu istungilt hääletamise ajaks lahkunud.
Siret Kotka oli tänaselt riigikogu istungilt hääletamise ajaks lahkunud. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu võttis teisipäeval 88 häälega vastu avalduse, kus mõistis hukka Ukraina territooriumi annekteerimise ja kuulutas Venemaa režiimi terroristlikuks.

Keegi avaldusele vastuhäält ei andnud, kuid istungil kohal olnud saadikutest ei hääletanud keskerakondlased Siret Kotka ja Kersti Sarapuu ning endine keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin, edastas uudisteagentuur BNS.

Siret Kotka selgitas, et ta ei osalenud tõepoolest kõnealusel istungil, kuid ta oli vastu võetud avalduse üks algatajaid ja hääletanuks kindlasti selle poolt. "Mul oli samaks ajaks broneeritud üks teine üritus, kuhu mind samuti väga oodati," mainis ta. "Mõnikord tuleb istungi ajal olla ka teises kohas. Lahkusin saalist kell 10.10, aga registreerimise süsteem näitas, justkui olnuks ma päev läbi kohal. Mõnikord on süsteemid vigased."

Kotka ütles, et elab Ukrainale ja ukrainlastele väga kaasa. "Ma tõesti tunnetan, et Ukraina on eesliin. Kui ukrainlased annavad praegu alla, võib sõda olla homme meie hoovis," kõneles ta.

Miks ei hääletanud Sarapuu ja Stalnuhhin, seda Kotka öelda ei osanud. "Minuga koos nad sellel üritusel polnud," mainis rahvasaadik.

Avalduse kohaselt mõistis riigikogu karmilt hukka Venemaa föderatsiooni sõjategevuse Ukraina vastu ja agressiooni käigus vallutatud territooriumi ebaseadusliku annekteerimise ning kinnitas, et Eesti ei tunnusta mitte kunagi Ukraina territoriaalse terviklikkuse lõhkumist agressiooni ja libareferendumite tulemusel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles