Keskmine koroonahaige on praegu 53-aastane

Illar Luht
Copy
Nüüd me juba oskame koroonasse suhtuda.2020 talvel me veel ei osanud. Siis me ei teadnud tast mitte midagi. Panime ennast paksult skafandrisse ja kaitsesime hingamisteesid väga tugevalt, sest me ei teadnud, mis see tegelane meiega teeb.
Nüüd me juba oskame koroonasse suhtuda.2020 talvel me veel ei osanud. Siis me ei teadnud tast mitte midagi. Panime ennast paksult skafandrisse ja kaitsesime hingamisteesid väga tugevalt, sest me ei teadnud, mis see tegelane meiega teeb. Foto: Marianne Loorents

Nädalaga kasvas COVID-19-sse haigestumine Lääne-Virumaal 25 juhtumilt 32-le. Rakvere haiglas ravitakse praeguse seisuga kolme koroonaviirusega nakatunut, kellel COVID-19 on pigem asümptomaatiline ja kellel on põhihaigus, mille ravi käib käsikäes koroonast tervendamisega.

Rakvere haigla juhatuse esimehe Ain Suurkaevu sõnul oleme tänaseks juba õppinud COVID-19-ga koos elama. "Me oskame temasse juba suhtuda," rääkis Suurkaev. "2020 talvel me veel ei osanud. Siis me ei teadnud tast mitte midagi. Panime ennast paksult skafandrisse ja kaitsesime hingamisteesid väga tugevalt, sest me ei teadnud, mis see tegelane meiega teeb."

Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus sõnas, et umbes aasta tagasi olnud kampaania, mille käigus isegi koolilapsi, keda COVID-19 praktiliselt üldse ei ohustanud, vaktsineerima pidi, korraldati tegelikult hõlmatuse pärast. "Vaktsineerimisest on kasu alati siis, kui on teatud protsent elanikest vaktsineeritud. Lapsi vaktsineeriti hõlmatuse protsendi pärast," väitis ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles