Oktoobris on oluline omadega olla

, suur rahvakultuuri austaja
Copy
Sirli Vahula
Sirli Vahula Foto: Erakogu

Keeran kalendris ette uue kuu ja leian näiteks, et novembris näita noortele noorusaegu või juulis jutusta jaanipäevast. Oktoober on vaimse tervise kuu ja 1. oktoobrikuu päev eakatele pühendatud.

Vaimu hoiab virge suhtlemine, lähedastega koos veedetud aeg ning positiivne ellusuhtumine. Et minna üle silla, peab see olema piisavalt tugev ja turvaline. Et me püsiksime rahvana tugevad, on vaja ehitada sild põlvkondade vahele. Ainult nii saame olla kindlad, et meie traditsioonid säilivad, inimeste vaimsus püsib, ning tagame, et uued põlvkonnad saavad kindla südamega edasi liikuda.

Usun siiralt, et eakate ja noorte omavaheline suhtlemine loob tervema ühiskonna. Eri põlvkondadel on üksteise käest väga palju õppida. Lapsed jagavad vanavanematele elurõõmu, elutahet ja suunavad nad aktiivselt tegutsema. Memm jagab noortele elutarkust ja aega, taat õpetab tasakaalukust. Lapselaps teeb vanaemale Messengeri konto, et pikast vahemaast hoolimata sageli suhelda saaks, ning õpetab vanaisa e-poe vahendusel tööriistu tellima. Kõik need teadmised ja oskused on kuldaväärt ning kasu saavad nii elukogenud kui ka noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles