Linn soovib kokkuhoiuks paljudest lasteaiaõpetajatest loobuda

Merly Raudla
Copy
See vahva punt Triinu lasteaias sai veel kahe õpetaja ja ühe õpetaja abi käe all lasteaiatarkuseid omandada.
See vahva punt Triinu lasteaias sai veel kahe õpetaja ja ühe õpetaja abi käe all lasteaiatarkuseid omandada. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linn on kulude kokkuhoiu mõttes võtnud taas arutlusele plaani jätta munitsipaallasteaedades igasse rühma tööle üks õpetaja ja kaks abilist. Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee tõi esile, et iga lasteaia peale teeb see 25 000 eurot kokkuhoidu aastas.

Rakvere kolmes munitsipaallasteaias on praegu igaühes oma süsteem. Rohuaia lasteaias on juba aastaid kasutusel 1 + 2 mudel ehk rühmas on tööl üks õpetaja, õpetaja assistent ja õpetaja abi. Kungla lasteaias on 12 rühmast neljas samuti 1 + 2, teistes rühmades veel 2 + 1 süsteem ehk kaks õpetajat ja õpetaja abi. Seal plaanitakse aja jooksul igasse rühma üks õpetaja tööle jätta ning 1 + 2 mudelile üle minna. Triinu lasteaias on igas rühmas ametis kaks õpetajat ja üks õpetaja abi ning seal ei soovita seda süsteemi muuta.

Triinu lasteaia direktor Raido Parve kõneles, et praegune süsteem meeldib nii kollektiivile kui ka talle ning ta pole kunagi mõtelnud, et peaks seda muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles