Algas lasteaia Leevike arhitektuurilahenduse ideekonkurss

BNS
Copy
Rakke lasteaed.
Rakke lasteaed. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja vallavalitsus kuulutas välja avatud ideekonkursi Rakke aleviku lasteaia Leevike arhitektuurilahenduse leidmiseks. 

Konkursi eesmärk on leida ideekavand, et ehitada nüüdisaegne ja keskkonda hästi sobituv neljarühmaline lasteaiahoone koos mitmeotstarbelise saaliga ning rajada hoone ümber lastele ja piirkonna elanikele mõeldud mitmekesine väliala.

Lasteaed asub praegu aadressil Niidu tänav 2a ühekorruselises hoones. Alguses kuuerühmalises majas on nüüdseks viis rühmaruumi, millest kolmes tegutseb lasteaed, teised on aga osaliselt kasutusel õpetajate tööruumina. Lisaks on kasutuseta ruume.

Praeguse hoone peamiste puudustena tuuakse esile ehitustehnilist olukorda, sealhulgas madalvundamendi kehva seisu – näiteks on olnud vajumisi, mis on nähtavad ka ruumides sees –, lisaks katkist kanalisatsioonisüsteemi, päikesevarjestuse puudust ning hoone suurust, mis ei vasta enam vajadustele. Ka saal ja köök ei toimi tänapäevastele nõuetele vastavalt. 

Uus hoone kavandatakse aadressile Fr. R. Faehlmanni tee 33 ja Karjakella kinnistule. Esimese krundi pindala on 19 462 ruutmeetrit ja Karjakella krundi pindala on 3540 ruutmeetrit. Krunte tuleb võistlustöös käsitleda aga ühe tervikuna. 

Pakkumusi saab konkursile esitada 16. detsembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles