40 võitlejat veetsid Rutja õppeväljakul kasuliku nädalavahetuse

Copy
Üheks lõbusamaks ülesandeks peeti üksteise lohistamist.
Üheks lõbusamaks ülesandeks peeti üksteise lohistamist. Foto: Indrek Jurtšenko

Kaitseliidu Viru maleva maakaitsekompanii liikmed osalesid möödunud nädalavahetusel järjekordsel sõdurioskuste kursusel.

Seekord olid fookuses põhjalik meditsiiniõpe, liikumisviis "Tuli ja liikumine" ning taktikalised miinid ja kaitselaengud ning praktiline laskmisharjutus.

Meditsiiniõppes, mida juhtis Viru maleva vanemparameedik (kompaniimeediku ülesannetes) Kaarel Targo, mindi seekord teemaga süvitsi. Kui varemalt on keskendutud üksikvõitleja varustusse kuuluva meditsiinikomplekti (MK1) tundmaõppimisele ja selle käsitsemise harjutamisele, siis seekord mindi samm edasi ning tutvuti lahingus kannatanu abistamise põhimõtetega. Osalejad õppisid, kuidas toimida haavatud võitlejaga haiglaeelses etapis niimoodi, et abi oleks elupäästev, et abistamine oleks abistajatele võimalikult ohutu ning et üksuse sõjaline ülesanne saaks täidetud. "Kõik saab aga alguse üksikvõitlejast, kes peab alati olema suuteline tegema esimesed elupäästvad toimingud. See võib aga varustusest ja maastiku eripärast sõltuvalt osutuda üsna keeruliseks," selgitas Targo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles