Küsimusi tekitanud Rakvere talihoole ei pääse kuidagi volikogusse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakveret ootab suur muutus: kõnniteid ei pea lumest rookima enam kinnistuomanikud, vaid seda hakkab tegema linna palgatud firma. Volikogu revisjonikomisjonil on aga kahtlus, et hankedokumentides on puudulikud nõudmised ja teenus ei ole kvaliteetne.
Rakveret ootab suur muutus: kõnniteid ei pea lumest rookima enam kinnistuomanikud, vaid seda hakkab tegema linna palgatud firma. Volikogu revisjonikomisjonil on aga kahtlus, et hankedokumentides on puudulikud nõudmised ja teenus ei ole kvaliteetne. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavolikogu revisjonikomisjon kahtlustab, et linna kõnniteed ja väljakud võivad talvel kattuda hangedega, sest nende puhastaja leidmiseks korraldatud riigihanke tingimused on puudulikud ja võitjaga sõlmitud leping ei kohusta viimast suurt millekski. Abilinnapea Kert Karuse sõnul on väide alusetu.

Erakond Isamaa lubas oma valijatele, et võimule tulles võtab linn kohustuse puhastada ise kõik kõnniteed. Nii paistabki minevat: alates eelolevast talvest ei peaks kinnistuomanikud enam rookima oma värava ees olevaid kõnniteejuppe, sest selle töö teeb ära linna palgatud ettevõte.

Linnavolikogu revisjonikomisjoni (suhteliselt uus) esimees Liivika Toming aga kahtlustab, et lugu võib lõppeda hoopis paraja kaosega. Ta kinnitab, et sellisel arvamusel pole ainult mitte tema, vaid ka teised komisjoni liikmed. Ja lisab, et kahtlusi on kinnitanud õiguslik analüüs, mis tehti riigihankele pealkirjaga "Väljakute, parklate, bussipeatuste ja kõnniteede talihooldustööd ja aastaringne puhastus" advokaadibüroos Lextal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles