Rahvahääletus ⟩ Aita valida aasta parim toidutoode

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Mullune võitja Ave Pajo-Vassiljev valmistab käsitööjäätiseid.
Mullune võitja Ave Pajo-Vassiljev valmistab käsitööjäätiseid. Foto: Ain Liiva

Oktoobris lõppes kandidaatide esitamine maakondlikule aasta ettevõtluskonkursile. Teiste seas sai esitada kandidaate ka maakonna parima toidutoote 2022 tiitlile.

Lõpphääletusele pääses kolm toodet ja võitja valib rahvas. Mullu pälvis parima toidutoote tiitli Minu Gelato käsitööjäätis.

Aasta toidutoote tiitlit püüavad:

  • Kikerikii mahebroileritooted.

Eesti esimene kodumaine mahebroileriliha tuleb Kikerikii kaubamärgi all Äntu mõisa kanalatest Väike-Maarja vallas Lääne-Virumaal. Mahekanakasvatuses saavad kanad söögiks mahesööta, mida Äntu mõisa maadel kasvatatakse. Mahesööt ei sisalda taimekaitsejääke ega GMO-sid. Kanalates on piisavalt ruumi ja broileritel on võimalus õrrel tukkuda või õues siblida. Ühtlasi on broilerite eluiga kaks korda pikem kui tavatootmises. Kõige selle tulemuseks on maitsvam ja kulinaarselt väärtuslikum liha.

  • OÜ Green Smart kuivatatud kilgisnäkid.

Maitsestatud kilgisnäkid sisaldavad endas kadestamisväärselt palju toiteväärtuslikke aineid. Kilgisnäkk ei ole ainult maitseelamus, vaid korralik annus tervisele kasulikku. Mida saadakse kilgisnäkist? Kilgis on kaks-kolm korda rohkem valku kui veiselihas. Üllatavalt on kilgis ka rohkem kaltsiumi kui piimas. Kilgis on rohkem rauda kui spinatis. Süsivesikuid rohkem kui hernestes. Kilgis on vähemalt samapalju oomega-3-rasvhappeid kui lõhes. Astelpajus on seitse aminohapet, aga kilk peidab endas üheksat asendamatut aminohapet.

  • Pätsi hapukapsaleib.

Pätsi hapukapsaleib sisaldab natuke üht, natuke teist, kuid tundub leivasõpradele nagu valmistoit. Eriti hästi sobib hapukapsaleib jõululauale ja peaks hapukapsasõpradele eriti mokka mööda olema. Sisaldab ka natuke köömneid ning on Pätsi valikus sügistalvine maitse toidulauale.

Hääletus on avatud 27. oktoobri südaööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles