"Ajujahi" televõistlusele siseneb 40 lootusrikast meeskonda

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
"Ajujahi" saatejuht Kristo Elias.
"Ajujahi" saatejuht Kristo Elias. Foto: Georg Andres Veskioja

Täna kell 22.05 käivitub ETV ekraanil Eesti suurim äriideede võistlus "Ajujaht", kus unistuste täitumise poole hakkavad püüdlema 40 meeskonda. 300 000-eurose auhinnafondi nimel hakkavad võistlema kodumaised iduettevõtted.

Võistlusele pürgis enam kui 100 võistkonda, kellest ekspertidest koosnev komisjon valis välja 40 kõige silmapaistvamat. Esimesed 20 astuvad võistlustulle sel neljapäeval ja 20 tuleval nädalal.

Mõlemast eelvoorust pääsevad pooled "Ajujahi" arenguprogrammi, et siis juba ülesannete kaudu ja mentorite toel oma ideid lihvida ning tõestada ettevõtmise perspektiivikust tuleviku vaates. Võistlejate sooritusi hindab viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Startup Estonia juht Eve Peeterson, Elisa Eesti juhatuse liige Mailiis Ploomann, SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, NestCapi fondijuht ja ingelinvestor Ivo Remmelg ning Microsofti Eesti arenduskeskuse tegevjuht Tanel Erm.

Saatejuht Kristo Elias lubab põnevat hooaega, sest parimate välja selgitamiseks on loodud pingeline play-off-süsteem. Äriideid jõuab saatesse väga erinevatest valdkondadest ja ka osalejate taust on kirju, kooliõpilastest kogenud tegijateni. "Kõik proovivad oma valdkonna probleeme lahendada," märgib Kristo Elias ja lisab, et "Ajujahis" tuleb tõestada, et idee on kasvatatav ja klient üldse tahab seda. "Tuleb oma idee või toode raha teenima panna."

"Ajujahi" finaal toimub 8. detsembril.

"Ajujaht" on ETV ekraanil neljapäeviti kell 22.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles