Kaks meie maakonna põllumeest kuuluvad aasta põllumehe tiitli nominentide sekka

Merly Raudla
Copy
2019. aastal riisusid meie maakonna mehed koore. Aasta põllumehe tiitli pälvis Indrek Klammer (keskel, perega) ja rahvahääletuse tulemusel võitis rahvapõllumehe tiitli Gustav Põldmaa.
2019. aastal riisusid meie maakonna mehed koore. Aasta põllumehe tiitli pälvis Indrek Klammer (keskel, perega) ja rahvahääletuse tulemusel võitis rahvapõllumehe tiitli Gustav Põldmaa. Foto: Sander Ilvest

Teisipäeval, 25. oktoobril selgub tänavune aasta põllumees. Tiitlile esitatud 11 väärika kandidaadi seas on ka Lääne-Virumaa põllumehed Üllar Hiire ja Eino Viikoja.

Aasta põllumehe tiitli nominente on kuuest maakonnast. Need on Üllar Hiire (teravilja- ja rapsikasvatus, Mäemõisa OÜ, Lääne-Virumaa), Eino Viikoja (teraviljakasvatus ja lihaveisekasvatus, AWE & ASER OÜ, Lääne-Virumaa), Kalle Adler (teravilja- ja rapsikasvatus, lihaveisekasvatus, Järvamaa), Margus Klais (teravilja- ja rapsikasvatus, maasikakasvatus, Tartumaa), Urmas ja Laivi Laks (köögivilja- ja kartulikasvatus, lillekasvatus, Järvamaa), Kermo Rannamäe ja Linda Pajo (kitsekasvatus, Võrumaa), Veiko Pak (köögiviljakasvatus ja töötlemine, Harjumaa), Märtin Rõõmusaar (teraviljakasvatus ja töötlemine, mahe- ja tavatootmine, Järvamaa ning Viljandimaa), Margus Timmo (musta sõstra kasvatus, Võrumaa), Priidu Veersalu (lambakasvatus ja käsitöötalu, Harjumaa) ja Tõnu Vreimann (piimatootmine, teravilja- ja rapsikasvatus, Viljandimaa).

Tänavusel konkursil on esindatud teravilja- ja rapsikasvatus, samuti köögiviljakasvatus ja köögivilja töötlemine. Põllumehed konkureerivad tiitlile kitsede, lammaste ja lihaveistega, piimakarjaga. Esindatud on tootjate musta sõstra ja maasikaistandused, kartulipõllud ning katmikaiandusest tomati- ja lillekasvatus. Ei puudu ka oma vilja töötlemine taluveskis ega mahetootmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles