Pärandist loobunud Artur peab nüüd juba kohtuga asju ajama (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Artur soovis pärandist loobuda, sest ei tahtnud segada end asjaajamistesse, aga tegelikult mässiti ta kaheks aastaks segadustesse.
Artur soovis pärandist loobuda, sest ei tahtnud segada end asjaajamistesse, aga tegelikult mässiti ta kaheks aastaks segadustesse. Foto: Shutterstock

Paar nädalat tagasi kirjutas Virumaa Teataja, kuidas pärandist loobunud Artur sattus notari näpuvea tõttu sugulaste silmis musta nimekirja ja kuidas teda tüüdati e-kirjadega, mida ta poleks üldse pidanud saama.

Kuigi toonase artikli lõpus kinnitas näpuvea teinud notar Anne Saaber, et vead on parandatud, ja avaldas lootust, et lugu on lõppenud, ei ole see siiski nii. Sellel nädalal sai Artur järjekordse teate e-toimikust ning nüüd tuleb tal asju ajada juba Harju maakohtuga.

Artur tunnistab, ja tunnistas ka eelmises artiklis, et ta on lihtne eraettevõtja, kes tegeleb autode ja mootoritega, ning talle on lausa vastumeelt ajada igasuguseid e-asju. Kui ta kolm aastat tagasi kuulis, et kandideerib kolmanda ringi pärijana väikesele päranditombule, läks ta eelnimetatud põhjusel Rakvere notari Irma Rahnu juurde ja vormistas pärandist loobumise avalduse. Põhiliselt selleks, et vältida asjaajamisi ja tema sõnul asjatut ajaraisku.

Paraku tegi teine notar, Anne Saaber, kes päranduse teemaga tegeles, näpuvea ja ajas segamini Arturi ja tema venna isikukoodid. Artur hakkas keskkonna e-toimik kaudu saama päranduseteemalisi kirju ja tema vend, kes pärandit soovis, mitte. Artur ignoreeris läkitusi (“Sest ma heauskselt arvasin, et olen pärandusele kandideerimisest loobunud”), ja mis sellest välja tuli, on kirjas 12. oktoobril ilmunud artiklis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles