Äsja Rakkesse kolinud pere hundikoer alustas uues kohas kassi surnuks puremisega

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Koer pures uues elukohas kassi surnuks. Foto on illustreeriv.
Koer pures uues elukohas kassi surnuks. Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

"Mul pea valutab, olen kassi pärast nii palju nutnud," tunnistas täna lõuna ajal hundikoera lõugade vahel hukkunud kassi perenaine Kätlin. Traagiliselt lõppenud sündmus sai alguse läinud kolmapäeva õhtul.

Kätlin rääkis, et aasta ja nelja kuu vanune kass Lexi oli tavaliselt esimesel korrusel asuva korteri rõdul, vahel käis ka maja lähimas ümbruses. Kätlini sõnul Oru tänava kandis koeri palju ei ole ja tavaliselt on nad rihma otsas. Paneelelamus, kus Kätlin elab, on vaid üks väike koer, kes on kassi peale mõnel korral urisenud. Sestap ei osanud noor naine ohtu aimata. Ka ei teadnud ta, et umbes poolteist nädalat tagasi oli nende majja kolinud pere koos hundikoeraga.

Kätlini sõnul otsustas ta kolmapäeva õhtul kella kümne ajal kassi tuppa kutsuda. Äkki kuulis ta tugevat mürtsatust vastu rõdu seina. "Mõtlesin, et kass kukkus rõdult alla," jätkas Kätlin. Paraku aga järgnes mürtsatusele kassi kisa. Kätlin arvas, et ju siis on kiisud kaklema läinud. Rõdu äärelt alla vaadates nägi ta aga kohutavat vaatepilti: suur hundikoer tuuseldas tema kassi. "Kass oli suure koera hammaste vahel," sõnas naine. "Hakkasin karjuma ja kätega vastu rõdu äärt taguma," rääkis Kätlin. Tema sõnul lasi koer küll korraks kassi lahti, kuid siis tuuseldas kiisut edasi. Naise sõnul kedagi läheduses ei olnud. Alles tükk aega hiljem jooksis üks mees koera juurde ja võttis tal rihmast kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles