Tapa linna süda tuksub Tapa depoos

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Operail Repairsi tegevjuht Mihhail Sinani (ülal veduri peal) ja projektijuht Meelis Jerlov keskkonnasõbraliku LNG-veduri ees.
Operail Repairsi tegevjuht Mihhail Sinani (ülal veduri peal) ja projektijuht Meelis Jerlov keskkonnasõbraliku LNG-veduri ees. Foto: Marianne Loorents

14 000 ruutmeetril laiuv Tapa depoo on kui omaette maailm, kus saavad uue hingamise remonti vajavad vedurid ja vagunid. Vähesed teavad, et depoos ka ehitatakse vedureid, sealhulgas keskkonnasõbralikke hübriide, kus korraga kasutuses diislikütus ja gaas.

Eesti riigile kuuluva Operaili kontserni 450 töötajast tubli veerand ehk 115 saavad tööd Tapal. Neist omakorda 70 töötavad vedurite ehituse ja remondiga tegelevas Tapa depoos ehk Operail Repairs OÜ-s. Ülejäänud 45 töötavad Operail AS-is Tapal jaamatöötajate, vedurijuhtide ja vagunite tehnoülevaatajatena.

Tapa depoo ehk Operail Repairs eraldati valitsuse otsusega eraldi juriidiliseks kehandiks eelmise aasta maikuus. “See toimus plaanitava erastamise raames. Otsustati, et strateegiline äri ehk kaubavedu peab jääma riigile. Mittestrateegilised ärisuunad, nagu vedurite ehitus ja remont Tapa depoos ning vagunite rent ja tegevus Soomes, eraldati sellest,” meenutas Mihhail Sinani, kes on Operail Repairsi tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles