Tapa kultuurikeskuse juht: me peame muutunud olukorraga kohanema

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa valla kultuurikeskuse juht Heili Pihlak.
Tapa valla kultuurikeskuse juht Heili Pihlak. Foto: Ain Liiva

Tapa valla kultuurikeskus on maakonna suurim – selle juhtimise alla kuuluvad kaks endist suurt linna kultuuriasutust (Tapa ja Tamsalu), lisaks Lehtse kultuurimaja, Tapa muuseum ja Porkuni paemuuseum. Tapa kultuurikeskuse “allüksused” tähistavad rahvamajade päeva mitme ürituse-ettevõtmisega.

“See päev langeb kokku hooaja algusega, ja kuna keskendub veel ka hariduse teemale, mida pean väga oluliseks, löövad meie rahvamajad kindlasti kaasa,” ütles Tapa valla kultuurikeskuse juhataja Heili Pihlak.

Tapa valla kultuuri­inimeste hulgast kostis esialgu nurinat, kui kõik kultuuriasutused ühe juhtimise alla viidi. “Sundabielu on alati keeruline. See võib õnnestuda, aga võib ka mitte,” lausus Pihlak. Tema on ühendasutusel teine juht ja võttis vastu töö olukorras, kus suur organisatsioon oli juba loodud. “Rahvamaja on elus organism. Seal töötavad inimesed on ka õrnema natuuriga kui mõned teised,” jätkas ta. “Ma väga loodan, et meie kasvame kokku. See on keeruline, ei toimu võibolla kohe. Juhina on ka raske kohe algusest peale kõigi ootustele vastata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles