Bussipõleng kahjustas teekatet

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Suure bussi põleng kahjustas teekatet, selle taastamine nõuab kopsaka summa.
Suure bussi põleng kahjustas teekatet, selle taastamine nõuab kopsaka summa. Foto: Kunda Päästekomando

Pühapäeva õhtul lahvatas Tallinna-Narva maanteel Sauste külas leekidesse suur reisibuss. Hinnanguliselt oli Narva poole teel olnud bussis 20–25 reisijat, kes kõik õnneks õigel ajal välja pääsesid. Põlengus sai kannatada ka teekate, mille parandamine nõuab kopsaka summa.

Buss kuulub osaühingule Ekspress-Auto L. Paraku ei õnnestunud äriühingult juhtunu kohta kommentaare saada. Küll aga leiab internetiavarustest nii mõnegi loo, kus juttu nimetatud firma leekides sõidukist. Näiteks 2010. aasta novembris süttis selle transpordifirmaga seotud buss ühe reisi ajal koguni kolm korda.

Transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna ida üksuse juhataja Anti Palmi meenutas, et umbes kümme aastat tagasi oli ta nimetatud firma bussis, kui see Moonaküla viaduktil põlema süttis. Mis puudutab pühapäevast põlengut, siis Palmi sõnul tuleb tavaliselt pärast sõiduki põlengut teekatte ülemine kiht välja vahetada. Tõuseb ju sõiduki lausleegiga põlengu puhul temperatuur väga kõrgeks ja teekate saab kahjustada. Palmi pakkus, et nüüdse bussipõlengu tagajärgede kõrvaldamiseks kulub umbes 20 000 eurot. Ta selgitas, et töö teeb kalliks selle väike maht. “Kogu tehnika tuleb väikeseks sutsuks kohale ajada,” sõnas Palmi. Transpordiameti eelarvest nüüdseks teeremondiks vaja minevat raha ei võeta, vaid see saadakse Palmi sõnul kindlustusfirmalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles