PRIA avas uue roheülemineku ja biomajanduse arendamise taotlusvooru

Copy
Ebavere biometaanitehas sai nurgakivi selle aasta 14. oktoobril.
Ebavere biometaanitehas sai nurgakivi selle aasta 14. oktoobril. Foto: Ain Liiva

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) e-toetuste keskkonnas avati roheülemineku ja biomajanduse arendamise toetuse taotlusvoor, mis jääb avatuks kuni 29. detsembrini. Toetuse kogueelarveks on kavandatud umbes 23 miljonit eurot.

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles, et tänases energiakriisis on eriti oluline, et leiame paremaid võimalusi, kuidas kodumaist biogaasi kasutada. "Sellest tulenevalt peame toetama igat seadet ja uut tehnoloogiat, mis aitab taastuvaid bioressursse paremini kasutada," lausus minister. Ta lisas, et toetust saab kasutada ka biojäätmete ja kõrvalsaaduste väärindamiseks.

Taotlusvooru eelarve on ettevõtetele pea 14 miljonit eurot ning teadus- ja arendusasutustele üle 4,5 miljoni euro. Toetuse taotluse miinimumsuurus on 500 000 eurot ja maksimumsuurus 5 miljonit eurot ühe taotleja kohta. PRIA ootab taotlejatelt 50-protsendilist omaosalust. Toetustaotlusi saab esitada kuni 29. detsembrini. PRIA teeb otsused toetuse andmise või mitteandmise kohta 100 tööpäeva jooksul peale taotluse esitamist.

Roheülemineku toetuste peamine eesmärk on kasvuhoonegaaside eraldamise vähendamine. Rahastus tuleb taasterahastust Next Generation EU, mille maht on 750 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles